In de eerste week dat je met deze software aan de slag gaat gaan ons vooral richten op het leren verkennen van de interface, want dat is toch even wat anders... Daarom werken we in eerste instantie met de standaard primitieve vormen om tot een leuk eindresultaat te komen.
Plaats je een primitieve vorm dan komt deze direct in het midden van jouw wereld terecht. En dan dien je deze natuurlijk qua formaat aan te passen naar natuurgetrouwe maten.Â
Als we uitgaan van lego dan is een standaard blokje (de vierkante met vier dopjes) 16 mm * 16 mm * 9.6 mm. Vanuit die maat kan je gemakkelijk de rest ook uitrekenen.
Werk je met realistische maten? Dan kom je straks minder uitdagingen tegen als je het mooi gaat belichten en renderen.
Rechtsonderin de interface kan je de maten ingeven. Let op! Standaard werkt Cinema4D met centimeters. Dus dat moet je in de instellingen even aanpassen. Of wanneer je dat niet wilt, type je even mm achter de maat.
Verplaatsen van objecten doe je met behulp van de X, Y en Z as. Vandaar ook 3D, door die extra Z as voor de diepte.
Voor deze opdracht neem je een lego autootje als voorbeeld. Als je zoekt op lego instructions op Google vindt je vast een tof voertuig. Wees realistisch in welke je kiest, maak het niet te complex. Denk bijvoorbeeld aan dit soort voertuigen:
Bouw net zoals in de handleiding de blokjes stap voor stap op. Zo kan je er later een uitleg animatie van maken die je in de LEGO app zou kunnen afspelen.
Sla jouw gevonden lego uitleg, render en een paar screenshots op en upload deze in jouw learning journal. Vergeet niet wekelijks jouw learning journal te updaten.